کار غیر فرهنگی در مراسم فرهنگی
کار غیر فرهنگی در مراسم فرهنگی
✍️دکتر امیر حمزه مهرابی
🌐تابان گراش: مدتی است اتفاقاتی در حال وقوع است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. به نظر می رسد با توجه به تکرار این حوادث در زمان ها و زمینه های متعدد، این امر یک «فرایند» و جهت گیری است، نه یک «اتفاق»
البته این به معنای نادیده گرفتن تلاش ها و موفقیت های مسئولین اداره مورد نظر نیست.
🔻نکات تامل برانگیز
۱️⃣- اجرای موسیقی زنده و دف نواری خانم ها در حضور مردان نامحرم، به فتوای همه مراجع، جایز نیست و فعلی حرام و خلاف شرع محسوب می شود.
۲️⃣-نواختن ساز و دهل مخصوص مراسم جشن و شادی است، نه سالروز شهادت یک متفکر برجسته
۳️⃣- اینکه یک رستوران با شگردهای تحقیر آمیز بخواهد و بتواند اهداف فرهنگی خاص و فرهنگ اباحهگری را از طریق نهادهای فرهنگی، ترویج کند، جای بسی تعجب و تاسف است.
۴️⃣- کسی مخالف برنامههای شاد و فرح بخش نیست و می توان آن را در طول حدود ۲۸۰ روزِ سال اجرا کرد، نه در روز ارزشمندی که باید یاد آور «تفکر» ، «اندیشه »عقلانیت »و اوج تکامل یک انسان (شهادت)باشد.
متن کامل یادداشت 👇
کار غیر فرهنگی در مراسم فرهنگی
✍️دکتر امیر حمزه مهرابی
🌐تابان گراش :مدتی است اتفاقاتی در حال وقوع است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. به نظر می رسد با توجه به تکرار این حوادث در زمان ها و زمینه های متعدد، این امر یک «فرایند» و جهت گیری است، نه یک «اتفاق»
در جدیدترین برنامه ادامه دار، یکی از موسسات فرهنگی چند روز پیش به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم مراسمی را برگزار کرد که نیار به آسیب شناسی دارد.مراسمی که با حرف و حدیثهای فراوانی همراه بود و بسیاری از مومنین را ناراحت و نگران کرد.
البته این به معنای نادیده گرفتن تلاش ها و موفقیت های مسئولین و معلمان و دانش آموزان آن اداره نیست. در این یکی دو سال اخیر در بسیاری از عرصه ها شاهد افتخار آفرینی این عزیزان بوده ایم: عرصه های قرآنی، آموزشی، پژوهشی، ورزشی، هنری، جهادی و…که نشان دهنده همت و دلسوزی همه دست اندر کاران این مجموعه حساس است.
🔻نکات تامل برانگیز
۱️⃣- اجرای موسیقی زنده و دف نواری خانم ها در حضور مردان نامحرم، به فتوای همه مراجع، جایز نیست و فعلی حرام و خلاف شرع محسوب می شود. اینکه موسسه ای که وظیفه تعلیم و تربیت را برعهده دارد، آن هم در حضور بسیاری از افراد محترم و متشرع به خود اجازه دهد این کار حرام را انجام دهد( به هر بهانهای که باشد) پذیرفتنی نیست و باید با مقصرین برخورد لازم صورت گیرد.
من شخصاً برای اطمینان از حکم شرعی این عمل، با دفتر مقام رهبری تماس گرفتم و از محضرشان استفتا کردم، فرمودند: «این عمل جایز نیست»
حتی توضیح دادم که موسیقی غنایی و لهوی نبوده است، فرمودند:موسیقی غنایی که توسط هر کس(مرد یا زن) و برای هرکس(مرد یا زن ،محرم یا نامحرم) باشد حرام است (حتی فردی) اما این کار(دف نوازی زنان برای مردان)به فرض اینکه موسیقی غنایی نباشد، باز حرام است.
۲️⃣-نواختن ساز و دهل مخصوص مراسم جشن و شادی است . اگر این کار در مراسم جشن و میلاد صورت می گرفت( به شرطی که موسیقی غنایی و لهوی نباشد)، ایرادی نداشت اما نواختن ساز و دهل در سالروز شهادت یک استاد فرهیخته به دست تروریست های کوردل، پسندیده نیست .نکند عمل ما مصداق (تفرحون فی الارض بغیر الحقّ) باشد
۳️⃣- اینکه یک رستوران با شگردهای تحقیر آمیز بخواهد و بتواند اهداف فرهنگی خاص و فرهنگ اباحه گری را از طریق نهادهای فرهنگی، ترویج کند، جای بسی تعجب و تاسف است. حضور یک زن همراه با جلوه گریهای اغواکننده با آرایش و لباس جِلف برای تبلیغ این رستوران مشکوک، هیج جایی برای خوش خیالی و توجیه باقی نمی گذارد.
۴️⃣-برنامهای که به مناسبت سالروز شهادت استاد شهید مطهری اجرا شد، هیج عکس و بنری روی سن یا محوطه نبود و یادی از این استاد و معلم انقلاب نشد که جفایی در حق استاد و شهید و شهادت است.این اقدامات وقتی شک برانگیز می شود که برای مراسم دیگری مثل روز استکبار ستیزی هیچ اشارهای به جنایت آمریکا و عامل شهادت دانشجویان و دانش آموزان نشود فقط به دستور اسپانسر به نواختن موسیقی زنده جاز اکتفا شود ، در حضور مسئولین مرد و با فاصله اندک حرکات نینجای دختران دبیرستانی انجام شود، بر سر در ساختمان جدید آموزش و پرورش، نماد آتش و مهر پرستی برافراشته شود و …
۵️⃣- به گفته آقای مجری، فراهم کردن این برنامه بیش از یک ماه طول کشیده است، اینکه برخی ازمسئولین ادعا کرده اند، در جریان سین و محتوای برنامه نبوده اند، عذر بدتر از گناه است. ضمن این که طبق یک اصل مسلم مدیریتی و حقوقی، «تفویض اختیار رافع مسئولیت نیست»، یعنی اگر مسئولی اختیاری را به فردی تفویض کند، در هر حال مسئولیت اصلی بعهده خود مسئول است چرا که نظارت و کنترل دائمی، در همه مراحل جزء وظایف ذاتی یک مسئول است.
۶️⃣-قاعدتاً کسی مخالف برنامههای شاد و فرح بخش نیست و می توان آن را در طول حدود ۲۸۰ روزِ سال اجرا کرد. اینکه عدهای اصرار داشته باشند یک روز ارزشمند که باید یاد آور «تفکر»، «اندیشه »عقلانیت »و اوج تکامل یک انسان (شهادت)باشد به لودگی و شومن بازی سپری شود، دور از شأن و منزلت معلمان «عالی مقام» است.
۷️⃣- ترکیب و سن جمعیتی حاضر در جلسه خصوصا مدعوین بزرگوار اقتضا می کرد که مجری برنامه در بیانات و حرکات از وزانت بیشتری برخوردارباشد.
♦️نکته پایانی: انتظار می رود مسئولین محترم ابتدا و قبل از حضور در هر مراسمی سین و محتوای آن را بررسی کنند ولی اگر به هر دلیلی این اقدام میسر نشد، با مشاهده ناهنجاری، به نشانه اعتراض مجلس را ترک کنند و با مسئول اهمال کار یا متخلف برخورد نمایند تا جامعه مذهبی ما شاهد تکرار برنامههای سخیف وهدف دار نباشد. البته خروج اعتراضی یکی از مسئولین غیرتمند، قابل ستایش است .