۱۴۰۳/۰۶/۳۰

مشکل آشنا، راهکار نا آشنا!

 مشکل آشنا، راهکار نا آشنا!

مشکل آشنا، راهکار نا آشنا!

#نکته_ها_ی_مدیریتی
✍دکتر مهدی مهرابی

احتمالا شما هم در گفتگوها، نشست ها یا دید و بازدیدها شنیده باشید که؛ پدری ابراز می کند: هر آنچه لازم بوده را برای فرزند خود فراهم کرده و جملات آشنایی شبیه: “وقتی بچه مردم هنوز دوچرخه نداشتن، من برای فرزندم خودرو آخرین مدل خریدم، وقتی هنوز کسی نمیدانست گوشی لمسی چیه؟ من براش اخرین مدل گوشی اپل خریدم” و…
اما نمی‌دونم چرا تو کاراش موفق نیست؟ چرا اون سر به راه نمیشه ؟ چرا احترام ما رو نگه نمیداره،؟ چرا از زمین و زمان گله منده!؟”
واقعا ایراد کار کجاست؟

🔹پاسخ آن را می‌توان در یکی از نظریه‌های انگیزشی مدیریت، یافت.
هرزبرگ تحقیقی را انجام می‌دهد تا بفهمد چه چیزی باعث رضایت کارکنان می شود؟
او در تحقیقاتش به نکته جالبی دست یافت! 👇

▫️اولین دستاورد تحقیقات او این بود که ‌:” رضایت” و” عدم رضایت” دوسر یک طیف نیستند، اصلا اینها از یک جنس نمی‌باشند .این یافته به این معنی است که برخی عوامل هستندکه:
اگر” نباشند” موجب نا رضایتی می شوند ولی اگر باشند “رضایت” حاصل نمی شود. (روی این عبارت دقت کنید)

▫️او عوامل موثر بر رفتار انسان را به دو دسته “عوامل بهداشتی” و “عوامل انگیزشی” تقسیم بندی کرد.
عوامل بهداشتی شامل: حقوق، دستمزد، مزایا، امنیت، شرایط کار و…هستند، بنابر نظر هرزبرگ، عدم وجود این عوامل باعث نا رضایتی می شود، اما بودنشان باعث رضایت نخواهد شد. (عوامل مادی و رفاهی)
🔹مطابق یافته‌های این تحقیق، برای ایجاد رضایت، داشتن انگیزه و پیشبرد امور به عوامل دیگری نیاز است که معمولا توسط سازمان‌ها و مدیران نادیده گرفته می شود. این عوامل که «عوامل انگیزشی» نام گذاری شد شامل مواردی همچون : قدردانی، پیشرفت، روابط بین فردی و… (عوامل روحی و روانی)

▫️او بیان کرد اگر از افراد قدردانی شود، روابط احترام آمیز بین افراد حاکم شود، روابط صمیمانه و دوستانه بین مدیر و کارکنان و والدین و برقرار شود و…👇
افراد احساس رضایت خواهند کرد و رشد، پیشرفت و دستاوردهای قابل ملاحظه از این طریق حاصل خواهد شد.
به ابتدای متن برگردیم!
🔹پدری که به زعم خود با‌وجود فراهم نمودن تمام امکانات نتوانسته است رضایت و احترام فرزندش را کسب کند، از این موضوع غافل بوده که آنچه باعث رضایت خواهد شد، عوامل مادی و فیزیکی نیستند.
برای ایجاد رضایت در فرزند بایست از خود پرسید؟
_چند باربه وجود فرزندت افتخارکردی و این موضوع را صراحتا با او درمیان گذاشتی ؟
_چند بار به اتفاق هم به گردش و تفریح رفتید؟
_چقدر با او به گفتگو و مشورت پرداختی؟
_چه شرایطی را برای رشد و پیشرفت او فراهم کردی؟
و…
نتیجه: فراهم ساختن امکانات مادی از سوی مدیر، پدر و شوهر لازم است ولی کافی نیست. امکانات مادی صرفاً از «نارضایتی» جلو گیری می‌کنند، برای جلب «رضایت »باید عوامل روحی و روانی را فراهم کرد. احترام،مشورت، روابط صمیمانه رمز موفقیت والدین و مدیران است .

تابان

Taban

0 دیدگاه

نوشتن دیدگاه

اخبار مرتبط