۱۴۰۳/۰۹/۱۳

در بلوار سرداران نخل‌ها، جایگزین کویتی‌ها می شوند؟

 در بلوار سرداران نخل‌ها، جایگزین کویتی‌ها می شوند؟

در بلوار سرداران نخل‌ها، جایگزین کویتی‌ها می شوند؟

🌐تابان گراش: طی جلسه‌ای در ساعت ۱۴ روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ که تا ساعت ۱۶ به طول انجامید، اصحاب رسانه در حضور شهردار، مهندسین شهرداری، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر گراش، در جریان طرح و برنامه‌ها برای تغییر بنیادین بلوار سرداران قرار گرفتند.

🔹به گفته حلیمی، این پروژه یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها در مبحث زیباسازی منظر و مبلمان شهری گراش است. پروژه رفوژ این بلوار حدود ۱۸۵۰ متر طول دارد و توسط مهندسین گراشی طراحی شده است. قرار است در این پروژه حدودا ۲۰ میلیارد تومانی، روکش آسفالت، درختان کویتی، فرش، رنگ و المان‌های بلوار سرداران، دستخوش تغییرات مهمی بشوند.

🔻ابتدا کویتی‌های مهاجم قطع و ریشه‌های گسترده آن خشکانده و سپس از زمین بیرون کشیده خواهد شد. سپس بازسازی بلوار و در نهایت روکش آسفالت انجام خواهد شد.
🔸مسئولان امر، پیش‌بینی می‌کنند تا پایان ۱۴۰۳ کل پروژه پایان پذیرد. البته این بدون درنظر گرفتن رشد درختان نخل است.
برای مجریان پروژه مهم است که مردم، تصمیم مسئولین را درک کنند و با ایشان همراه باشند تا بهترین نتیجه حاصل شود.
قائده کاری این پروژه اینست که از کاشت درخت شروع نکنند و کاشت درخت و گل‌ها، جزو آخرین مراحل کاریست. البته حجم درختان باید به کنار پیاده‌روها برود ولی این به معنی حذف درختان از وسط بلوار نیست.
🔹هدف اصلی، زیباسازی منظر و مبلمان شهریست. برخی از مهم‌ترین چالش‌های ترافیکی را هم لحاظ کرده‌اند.

چالش های درختان کویتی:

۱_مشکلات ترافیکی: وجود کویتی‌های حجیم در وسط بلوار باعث عدم دید رانندگان و عابران نسبت به همدیگر شده است. عبور و مرور را هم سخت کرده است.
۲_زیبایی: روی درخت کویتی فرصت پیاده کردن طرح وجود دارد ولی هزینه‌های بسیاری دارد.
۳_مضرات: به گفته متخصصان، ایجاد مشکلات تنفسی و بهداشتی و وجود ریشه‌های حجیم و عظیم، علت تخریب تأسیسات اطراف این درخت‌هاست. به گیاهان اطراف هم آسیب زده و مصرف آب سطحی زیادی دارد.
۴_هزینه‌ها: شاید کاشت آن هزینه زیادی نداشته باشد اما داشت آن اعم از تجهیزات و نیروی انسانی و صرف زمان و رشد زیاد این درخت، هزینه‌های زیادی در زمینه‌های مختلفی دارد. طبق فرمایشات اولیا، اسلام و حضرت آقا(مدظله‌العالی) ما باید به سمت درختان مثمر(دارای میوه و یا ثمر) برویم.

✅ علی محمدی خبرنگار تابان در جلسه: درخت کویتی، گیاهی مهاجم دسته‌بندی می‌شود که گاهی خود درخت به اندازه یک لیوان و ریشه‌های آن به اندازه یک میز است. پس نمی‌توان ابتدا یک درخت را کاشت تا رشد کند و سپس درخت کویتی را حذف کرد. طبق تحقیقات ما از مسئولان سابق و متخصص بهترین جایگزین، استفاده از درختان مرکبات، به خصوص نارنج است. نوع نخل‌هایی که قرار است کاشت شود مهم است و اگر مثمر هم باشد ده سال زمان برای نتیجه مطلوب را دارد. نارنج‌های پارک بلوار شهید منفرد تجربه قابل قبولی که زیبایی خاصی هم دارد.

🔹 حلیمی، دانشور، دلخوش، فیروزی، غلامی و … جزو مسئولان حاضر در جلسه بودند که به همراه برخی خبرنگاران در این خصوص تبادل نظر کردند.

تابان

Taban

0 دیدگاه

نوشتن دیدگاه

اخبار مرتبط