حسین فولادی:مردم تخلفات را گزارش کنند
سوال از شما پاسخ از مسئولین (۱)/ رئیس اطاق اصناف
«بخش اول»
🌐تابان گراش: یکی از وظایف رسانه انتقال سوالات،مشکلات و نظرات مردم به مسئولین و دریافت پاسخ از آن هاست . پایگاه خبری – تحلیلی تابان در نظر دارد بطور نوبهای خواسته های مردم را با مسئولین در میان بگذارد و توضیحات مسئواین ادارات را به اطلاع مردم برساند.
🔹به عنوان اولین گام سراغ حسین فولادی رئیس اتاق اصناف رفتهایم. ایشان از مهرماه سال ۱۴۰۱ برای دومین بار از سوی نمایندگان کسبه و اصناف به این سمت انتخاب شده است. با هم پاسخ های فولادی به تابان را بخوانیم👇
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
تعیین نرخ کالا و خدمات ونطارت بر بازار وظیفه ماست/ مردم تخلفات را گزارش کنند
۱-تابان : خودتان را معرفی نمایید و وظایف اصلی اطاق اصناف را در جملاتی کوتاه بیان فرمایید ؟
🔸بنده حسین فولادی هستم، کارشناسی ارشد بودجه و مالیه عمومی ،مغازه دار و فعلا خادم صنوف.
عمده وظایف اتاق اصناف:
-ایجاد هماهنگی و نظارت بر حسن عملکرد اتحادیه ها در خصوص صدور پروانه کسب
-تنظیم ساعات کار واحد های صنفی با توجه به نوع کار
-تعیین نرخ بعضی کالاها و خدمات خاص صنفی
-نظارت بر بازار و بررسی شکایات صنفی توسط واحد بازرسی اصناف
۲-تابان : دولت برای کنترل قیمت برخی از اقلام ضروری تر مردم و کاهش فشار به اقشارکم درآمد، به مناسبت های مختلف اقلامی را تحت عنوان «تنظیم بازار» از طریق تعاونی ها و مغازه ها توزیع می کند. در گراش اقلام تنظیم بازار چگونه توزیع می شود ؟
🔹متولی اقلام تنظیم بازار قبلاً اداره صمت بود که با هماهنگی اتاق اصناف، اقلان توزیع می شد ولی چند سالی است که این وظیفه به اداره جهاد کشاورزی منتقل شده و در سطح کلان مملکت کمی ناهماهنگی و سردرگمی رخ داده که برای حل این مشکل دولت در صدد ایجاد وزارت مستقل بازرگانی است.
در گراش هم در حال حاضر اداره جهاد کشاورزی از طریق چند واحد صنفی، مثل پورکریمی، خاکی نهاد ومسلمانی اقلام تنظیم بازار را توزیع می کند.
۳-تابان :قیمت اجناس و خدمات در گراش نسبت به اغلب شهرها حتی شهرهای همجوار گرانتر است، بطوری که خیلی از مردم ترجیح می دهند برای خرید و انجام کارهای خدماتی به شهرهای اطراف بروند، به نظرشما دلیل این کار چیست؟ چرا نظارت و کنترلی روی قیمت ها نیست؟
🔸راجع به همه صنوف به طور مطلق قبول ندارم ولی بعضی اجناس و خدمات چرا.
خب جواب این سوال شما خیلی گسترده است و راجع به هر صنفی جز به جز قابل بررسی و موشکافی است که اتفاقا خودم در حال نوشتن مقاله ای در این خصوص هستم که به تفصیل به این چرایی پرداخته و در اینده نزدیک منتشر می شود ولی به صورت کلی گلایه اکثر مردم راجع به صنوف «خواربار »و «میوه »و «خدمات تعمیرگاهی» است، که باید عرض کنم:
اولی به دلیل ارائه خدمات همراه فروش(ارسال درب منزل و فروش نسیه)و دومی به دلیل کمبود عرضه نسبت به تقاضا در این مشاغل است،
🔻جوانان ما متاسفانه اقبالی به مشاغل خدماتی و تعمیرگاهی نشان نمی دهند و این باعث کمبود عرضه نسبت به تقاضا و به دنبال آن گرانی خدمات این بخش در گراش شده و این مشکل با عدم وجود نیروی کارمتخصص هر سال بیشتر هم می شود.
راجع به میوه وتره بار راه معقول تعدیل قیمت ،«احداث بازار روز میوه و تره بار » و ایجاد رقابت است که خیلی وقته به کارگروه تنظیم بازارفرمانداری پیشنهاد دادیم ولی به دلایلی عملی نشده که این موضوع نیاز به مساعدت لازم توسط شورا و شهرداری دارد؛
یک نکته هم عرض کنم که همشهریان گراشی به هر دلیلی عادت به پیگیری تخلفات صنفی ندارند، بخش بازرسی اتاق اصناف آماده رسیدگی به شکایات اعم از گرانفروشی و کم فروشی است ولی عمده شاکیان مراجعه کننده غیر بومی هستند که از آن ها تشکر می کنم .
همین جا از همشهریان گرامی خواهش دارم در صورت مشاهده گرانفروشی مسئولیت اجتماعی بپذیرند و اگر هم شکایت شخصی برای رسیدگی ندارند حداقل موضوع را به بازرسی اصناف اطلاع دهند تا در صورت تکرار و تعدد شکایات از آن مغازه دار خاص، برخورد لازم صورت گیرد.
۴- تابان: چرا امسال در گراش در ایام عید نوروز، میوه به قیمت دولتی (تنظیم بازار) توزیع نشد؟
🔹 این سوال را باید از اداره محترم جهاد کشاورزی بپرسید ولی تا انجایی که من اطلاع دارم مغازه های فروشنده میوه به دلایل مختلف (از جمله گرانی میوه تنظیم بازار به صرفه نبودن و دیر عرضه شدن ان در روزهای پایانی سال و تحویل در شیراز) فروشندگان استقبالی از تحویل گرفتن میوه شب عید نکردند.
«بخش دوم و پایانی»
تعیین نرخ کالا و خدمات ونطارت بر بازار وظیفه ماست/ مردم تخلفات را گزارش کنند
۵- تابان: یک سوال نه چندان جدی :
بیشتر مردم شما را رییس واقعی صنف طلا فروشان می دانند به نظر انها شما تمام هم و غم خودتان را برای این صنف گذاشتید و به واقع از سایر اصناف فاصله گرفتید. این حرف را قبول دارید؟
🔹خیر اینجوری نیست مواضع بنده در دفاع از منافع عموم کسبه در طول سالهای قبل چه زمانی که مسئول اصناف بودم و چه به عنوان رئیس اتحادیه این حرف شما را تایید نمی کند ،چند نمونه مثال میزنم: در تعطیلات کرونایی لیدر مخالف تعطیلات تبعیض امیز بنده بودم؛همین الان راجع به ماشین های دستفروش که موجب نارضایتی خیلی از مشاغل هست با شهرداری درگیریم یا موضع بنده در دفاع از کسبه هنگام صدور اطلاعیه پلمپ ستاد امر به معروف؛ یا جلسات مختلف برای کاهش ضرایب مالیاتی؛این ها نمونه هایی هست که شاید مردم کمتر اطلاع پیدا کنند. ایا این تلاش ها صرفا برای طلافروشان بوده؟ این شائبه به این دلیل ایجاد شده که بنده همزمان مسئول اصناف و بازار طلافروشان هستم و استارت کار بازار طلا، در دوره قبلی مسئولیت بنده در اتاق اصناف زده شد.
نکته دیگر اینکه برای پیشرفت شهر و ایجاد رقابت سالم و برند شدن کالاهای مختلف و به دنبال ان استقبال مشتریان مناطق همجوار، راهی نداریم مگر تمرکز صنوف که از بین صنف های مختلف، فقط صنف طلا این پیشنهاد را پذیرفتند وبازار طلای گراش به زودی راه می افتد. پس آنها بیشتر همکاری و همراهی می کنند .
۶-تابان : نانوایان مدعی هستند که سهمیه آرد آنها کم شده ، آیا کاهش سهمیه آرد صحت دارد ؟
🔸 بله،سیاست درست دولت برای افزایش کیفیت نان و کاهش هدررفت یارانه تخصیصی آرد و شناور سازی سهمیه ها است که بر مبنای هوشمند سازی فروش دستگاه پوز هر نانوایی مقدار سهمیه ماهانه آرد آن واحد در کارگروه آرد و نان تصمیم گیری می شود یعنی نانوایی که سهمیه آرد خود را نان پخته و طبق مستندات دستگاه پوز فروش کرده سهمیه شان حفظ شده در غیراین صورت از سهمیه کسر و با تصمیم کارگروه به جاهایی که کمبود واقعی دارند در مجموعه شهرستان اضافه می گردد. اعضای کارگروه آرد و نان هم شامل فرمانداری ،جهاد،شبکه بهداشت،صمت،اصناف،اتحادیه نانوایان،اداره غله وتعاون روستایی است که به ریاست فرمانداری و دبیری جهاد کشاورزی جلسات در فرمانداری برگزار می گردد.
۷-تابان: توزیع آرد برای رمضان امسال به افراد یا موسسات خاصی محدود شد و نسبت به نحوه توزیع آن حرف و حدیث های فراوانی مطرح بود، دلیل این کار به نظر شما چی بود؟
🔹توزیع آرد ویژه ماه رمضان در دو مرحله صورت گرفت،مرحله اول جلسه ای تشکیل نشد و بنده اطلاعی ندارم که چرا به موسسات خاص داده شد؟ ولی در مرحله دوم با تصمیم کارگروه آرد و نان که اتاق اصناف هم عضو ان است به خانوار بومی گراش، آرد رمضانیه تعلق گرفت.
۸-تابان :در لار اطلاعیه فراخوان زدند که هر مغازه داری مایل است که اقلام تنظیم بازار را توزیع نماید ، نام نویسی کند، چرا در گراش این اقدام صورت نمی گیرد ؟
🔸ما فقط تعدادی مغازه دار را به مدیریت جهاد کشاورزی معرفی میکنیم تصمیم گیری نهایی با انهاست البته برای توزیع گوشت قرمز و مرغ شرایط خاص مثل داشتن سردخانه شرط است.
۹- تابان: در زمان هایی گوشت هایی از شرکت نگین شیراز و در یکی از مغازه ها با قیمتی متفاوت از قصابی در گراش توزیع می شود، این گوشت ها مربوط به چه ارگانی است؟ و کیفیت آن توسط چه اداره ای کنترل و نظارت می شود؟
🔹این یک کار شخصی و ربطی به اقلام تنظیم بازار دولتی ندارد ولی جهت تعدیل تقاضای گوشت کارخوب و پسندیدهای است و توسط ارگان های مربوطه اعم از دامپزشکی،جهاد،و شبکه بهداشت نظارت می گردد.