۱۴۰۳/۰۹/۱۵

تبدیل تهدید به فرصت با بازسازی بافت فرسوده

 تبدیل تهدید به فرصت با بازسازی بافت فرسوده

تبدیل تهدید به فرصت با بازسازی بافت فرسوده

یادداشتی از ابراهیم رامیار پور

 

با توجه به اینکه تعداد اتباع و حضورغیر قانونی آنان در شهر گراش همواره رو به افزایش است و به تبعِ آن حضور اتباع آثار و پیامدهای فرهنگی و اقتصادی و امنیتی را در پی دارد، قطعاً ملاحظاتی باید اندیشیده شود.
علاوه بر اینکه حضور غیر قانونی اتباع در وهله ‌ی اول خود به معنای زیر پا گذاشتن قوانین کشور می‌باشد چرا که از بدو ورودشان قوانین حقوقی مربوط به اقامت را رعایت نکرده‌اند از تبعات این مسئله چالش ها و تهدید هایی است که همواره دغدغه های بسیاری از مردم شهرمان شده است .برخی از این چالش ها به مسائل فرهنگی، اجتماعی و آسیب های ناشی از آن و برخی دیگر نیز به مسائل اقتصادی، امنیتی و غیره بر می‌گردد.
حضور پر تعداد اتباع باعث نارضایتی گسترده همشهریان شده و صدای اعتراض آنان را بلند کرده است. هنجار شکنی ها، رفتار های ناصحیح برخی اتباع و ترویج فساد و فحشا و توزیع مواد مخدر و متفاوت بودن ارزشهای اتباع از جمله تمایل به داشتن بسیار زیاد فرزند و جمعیت رو به رشد آن‌ها اهمیت رسیدگی به مسئله را بیشتر می‌کند.
از سویی دیگر چالش های اقتصادی نیزایجاد کرده اند. به عنوان مثال استفاده رایگان اتباع از خدمات بهداشتی پس از زایمان مثل واکسن ها و شیر خشک و … و یا تجمع زیاد آنان در مقابل نانوایی ها، مصرف حامل های انرژی یارانه ای مثل شهروندان ایرانی و عدم پرداخت مالیات و بیمه و… هزینه های مازاد اقتصادی و تهدیدروانی را بر مردم تحمیل می کنند

با توجه به اینکه بسیاری از اتباع در بافت فرسوده شهر سکونت دارند حتی محله هایی در شهر وجود دارد که تعداد کمی از همشهریان گراشی در آنجا سکونت دارند بلکه بیشتر آن را اتباع پر کرده اند، پیشنهادی را می توان ارائه داد.

پیشنهاد:
با توجه به اطلاعات و تجربه خودم ، سازمان همیاری شهرداری در حالت عادی هزینه ۵۰ درصد از مجوز های بازسازی بافت فرسوده شهر را تامین می کند. پیشنهاد می‌شود که ۵۰ درصد دیگر نیز با همکاری و هماهنگی شورای شهر و نماینده محترم مجلس از سازمان همیاری مطالبه شود.
پس از آن با مصوبه شورا اعلام شود در یک دوره زمانی یا یک فصل خاص هر کس نسبت به بازسازی بافت فرسوده و منازل قدیمی اقدام کند، هزینه پروانه کار و عوارض و … رایگان می شود.با این تمهیدات قطعاً انگیزه مردم برای بازسازی بافت فرسوده افزایش می یابد.

با این کار فواید زیر عاید شهر می شود :

۱. -بافت فرسوده که در حال حاضر به مکانی برای شیوع ناهنجاری های اجتماعی و تجمع اتباع تبدیل شده است ، به مکانی امن و زیبا تبدیل خواهد شد .

۲-بطور معمول منازلی که بازسازی می شود به اتباع وخانواده ها با جمعیت بالا و صدمه زننده اجاره داده نمی‌شود.

۳-.وقتی روند بازسازی بدون یا کم هزینه باشد ترغیب به بازسازی منازل فرسوده بیشتر خواهد شد.

۴-.وقتی باز سازی همراه با عقب نشینی باشد طول خیابان ها و کوچه ها ی پاقلعه بیشتر می‌شود و بار ترافیکی از روی خیابان اصلی برداشته خواهد شد .
دسترسی خودروهای امدادی و خدماتی و گشت های انتظامی در بافت فرسود با سهولت بهتری صورت می گیرد.

۵-.موجب اشتغالزایی و رونق اقتصادی در بخش کارگری و مصالح ساختمانی و گردش سرمایه خواهد شد.
مشکل مسکن بخش عمده ای از جوانان و کارمندان محترم اداری و معلمان حل خواهد شد.

۶-.با شروع ساخت و ساز اتباع مجبور به تخلیه خانه ها و ترک گراش خواهند شد.

البته این در صورتی است که شورای تامین اجاره دادن و بکارگیری اتباع غیرقانونی را ممنوع و جرم اعلام کند و افراد مجاز نیز فقط با ثبت کامل مشخصات و تعهدات لازم، امکان پذیر بداند.

۷.محله از بافت فرسوده بودن خارج و باعث رونق اقتصادی و سرمایه گزاری می‌شودو محله و شهر جان تازه ای به خود می‌گیرد.

۸.در صورتی که بافت فرسوده احیا شود و جمعیت اتباع در گراش کم شود فشارهایی که برروی یارانه ی آرد، یارانه بهداشت و بیمارستان و یارانه مدارس ابتدایی وغیره است، حذف خواهد شد.

تابان

Taban

0 دیدگاه

نوشتن دیدگاه

اخبار مرتبط